Het muziekleven van Christian Sanders

Christian Sanders

 

Christian Sanders behaalde in 2010 zijn bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2015 slaagde hij met een 9+ voor zijn masterstudie aan het conservatorium te Utrecht bij Klara Würtz waar hij de tweede pianoconcert van J. Brahms samen met het USC (Utrechtsch Studenten Concert) onder leiding van dirigent Bas Pollard heeft uitgevoerd. Hij vervolgde zijn studie aan de Musik und Kunst Privatuniversität Wien waar hij zich als uitvoerend musicus verder ontwikkelde in de beroepspraktijk en slaagde voor het prestigieuze Certificate of Performance Program. Christian volgde masterclasses bij onder anderen Rian de Waal, ook nam hij succesvol deel aan een groot aantal concoursen. Op de Internationale Rosario Marciano Competition 2017 te Wenen ontving hij een speciale prijs voor de beste interpretatie van een compositie van F. Schubert.

Christian nam deel aan diverse muziekfestivals: twee keer aan het Orlando Festival in Kerkrade dat gespecialiseerd is in ensembles en in het Mimir Kamermuziekfestival in Fort Worth Texas waar hij het Brahms F-mineur kwintet speelde. In duo werkt Christian met de Duitse violist en componist Thomas Schüler (Wiener Konzertduo) die aan de Universiteit in Wenen studeert, de Slovaakse violiste Lucia Harvanova en Bulgaarse celliste Liliana Kehayova (Bartholdy trio) en met violiste Patricia Kuijk (Duo Patricia en Sanders). Ook is Christian een cross-over project aangegaan met popzangeres Marja Adams.

In 2019 heeft Christian Sanders zijn debuut CD geproduceerd met Impromptus van F. Schubert. Deze zijn verkrijgbaar via zijn website: www.christiansanders.nl of na zijn concertuitvoeringen