Aysegul

 

Ayşegül Yörükoğlu is een prijswinnende klassieke pianist. Ze studeerde bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze onlangs een Masters Degree volgde. Tijdens haar masterstudie werd ze genereus ondersteund door het Jacques Vonk Fonds.

 Ayşegül wordt geroemd om haar verhalende en inspirerende optredens en haar podiumpersoonlijkheid. Haar recente optreden in Podium Witteman met haar viool-pianoduo gaf haar een brede erkenning bij het publiek in Nederland.

 Ayşegül begon piano te spelen met Samir Mirzoev aan het Antalya Staatsconservatorium. In 2011 werd ze uitgenodigd om te studeren aan het Moskou Tsjaikovski Conservatorium door de legendarische pianist Victor Merzhanov en in 2017 studeerde ze af aan het Conservatorium van Moskou aan de klas van Sergey Koudriakov. 

  Ayşegül heeft deelgenomen aan vele internationale wedstrijden en ontving verschillende prijzen, waaronder speciale prijzen en beurzen op de 8e Internationale Wedstrijd voor Jonge Pianisten ter nagedachtenis aan Vladimir Horowitz in Oekraïne, 4e Internationale Vavilov Pianowedstrijd in Rusland; 2e prijs op de 19e Internationale Muziekwedstrijd in Letland in 2009, Malta International Piano Competition in 2013 en 10e Internationale Pera Piano Concours in Turkije. In 2012 won ze de 1e prijs op de 3e International Slobozhanska Fantasy Piano Competition in Oekraïne. In 2013 kreeg ze een speciale prijs en beurs van het Internationale Sergey Rachmaninov 140th Anniversary Festival in Duitsland.

  Ayşegül had haar debuut met een orkest toen ze 10 jaar oud was. Ze trad op als soliste met lugansk Regional Philharmonic Orchestra in Rusland, NRW Orchestra in Duitsland, Sumy Regional Symphonic Orchestra in Oekraïne, Antalya State Symphony Orchestra, Antalya State Opera and Ballet Orchestra in Turkije. Ze heeft concerten gegeven in verschillende landen zoals Turkije, Duitsland, Nederland, Italië, Rusland, Oekraïne, Malta, Azerbeidzjan. Ze heeft ook twee ensembles, een pianoduo met pianist Ecem Alnıaçık en een viool-pianoduo met violist Erten Deniz Ispir.