De musici die aan het Zomerfestival in 2024 meedoen!

 

  

 Maurick Reuser, pianist, componist en presentator.                                                                  

'Ik heb interesse in Japanse kunst en cultuur, wat me veel inspiratie biedt in mijn muzikale carrière.Maurick.jpeg
De afgelopen jaren zijn mijn composities internationaal in de prijzen gevallen.

De partituren (diverse solo-, ensemble- en zang-/koorstukken) zijn verkrijgbaar bij Sonolize.
Daarnaast studeer ik bestuurskunde aan Tilburg University.

 ”Verfrissend, reflecterend, genuanceerd, contrastrijk, evenwichtig en ambachtelijk. Zijn volwassen werk boeit zowel musici als publiek” (Vanessa Lann, Amerikaans-Nederlandse componist)

 ”Wat ik vooral leuk vind, is dat Maurick tijdens het hele werk alle stof slim in elkaar weeft. Er is een grote eenheid, waardoor alle muzikale momenten niet als zandkorrels los van elkaar ontstaan, maar van nature met elkaar verbonden zijn, uit elkaar voortkomen, naar elkaar verwijzen. Meerdere sterren onder één hemel…” (Leo Samama, Nederlandse componist en musicoloog)

 ”Maurick Reuser heeft een uitgebreide compositietoolbox. We gaan nog veel van hem horen!” (Wim Henderickx, Belgisch componist)

 ‘‘Maurick is verschenen als een veelzijdig artiest en muzikant. Hij is een meester in compositie en begeleiding.” (Ruud Huijbrechts, stadsorganist Eindhoven)

  

 

Philip_2024.jpeg

Philip Karmanov speelde al als zesjarige piano en kreeg tijdens zomervakanties in Sint-Petersburg lessen bij Alexander Pashkov.

Philip kreeg een onderscheiding bij het Prinses Christina Concours en volgde les op de Academie Muzikaal Talent in Utrecht met theorie- en solfègelessen, ensemblespel en vele concerten.

De jonge pianist speelt kamermuziek in verschillende ensembles, zoals met leden van het Radio Filharmonisch Orkest het pianokwartet van Mahler.

Hij speelde in de Parade Den Bosch: Saint-Saëns 'Carnaval der Dieren en met het Helikon Kwartet pianoconcert van Mozart (Amstelkerk, Amsterdam).

Ook was hij solist bij de Summer Academy van het Peter de Grote Festival met het pianotrio & pianokwintet van Dvorák. In 2019 won Philip de 1e prijs van de YPF Junior Piano Competition.

Philip heeft in dank een Bösendorfer-vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in gebruik.

 

Toko_2024.jpeg

Toko Tsuchiya komt uit Japan, speelde al heel jong piano en woonde later in Londen voor piano-studie bij Satsuki Nakata. Toko nam deel aan vele internationale competities, concerten en festivals met o.a. de eerste prijs in de North London Festival Piano Competition.

Ze volgde vele masterclasses bij gerenommeerde masters en haar bachelor aan het Tokyo College of Music. Pianiste Klára Würtz inspireerde Toko tot studie in Nederland aan het Utrechts Conservatorium. Naast haar hoofdstudie volgde Toko jazzlessen bij Bert van den Brink.

De jonge pianiste heeft een grote passie voor kamermuziek en is actief in verschillende projecten, waaronder samenwerking met violist, componist en dirigent Joan Berkhemer. Toko rondde in 2023
haar master aan het HKU Conservatorium Utrecht af met een bijzondere vermelding door de jury.

In november 2023 was ze Finaliste in 'Koffie bij de Piano' in 's-Hertogenbosch, met o.a. de 1e Prijs
van de Vrienden Podia Klassiek.

 

 

Margaretha_2024.jpeg

 

Margaretha Clement (2000,  Middelburg) begon als vijfjarige met pianospelen en lessen van Karin de Boef. Tot haar zeventiende levensjaar kreeg ze les van Joop Albracht en diens opvolgster Reineke Broekhans aan de University College Roosevelt te Middelburg.
Margaretha was prijswinnaar van het Eastman Concours te Zeeland. Toen volgden lessen bij de Australische pianist Geoffrey Madge en studie aan University College Roosevelt (UCR) Universiteit Utrecht. Ze specialiseerde zich in piano en muziekwetenschap en werd tevens toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Ellen Corver.

De jonge pianiste studeerde summa cum laude af aan UCR en vervolgde met stage bij Piano LAB
te België en intensieve begeleiding van diverse masters.

Margaretha geeft zowel solo-optredens als kamermuziekconcerten, zoals een pianoduo met Mieke Verduijn-Glasbergen en een liedduo met sopraan Katarina Viktoria Braathén.

Margaretha geeft pianoles en componeert werken die ze regelmatig ten gehore brengt.

Verder houdt ze zich bezig met sporten, experimenten in de keuken, gedichten maken, tijd met vrienden, familie en ze is werkzaam als model bij Moxie Models.

Milan Tran

 

Mylan Tran (7 sept. 2000) is welbekend op de podia van Stichting Podia Klassiek waar zij al 10 jaar
de vaste presentatrice is, met name elke eerste zondag bij 'Koffie bij de Piano' en tweede zondag van de maand bij Ulvenhart Klassiek.

Haar rol als presentatrice was het logische gevolg nadat Mylan diverse keren in het voorprogramma  de prelude had gespeeld, zowel op piano als op viool en op allerlei locaties.

Sinds 2012 heeft zij pianoles bij Ton Demmers, oud-hoofdvakdocent bij het conservatorium in
Tilburg. Mylan heeft meegedaan met het Prinses Christina Concours en het Steinway Concours. 
Ze was diverse keren pianiste bij het KinderFestival, als onderdeel van het jaarlijkse ZomerFestival Klassiek.

In 's-Hertogenbosch heeft Mylan het Gymnasium cum laude afgerond aan het Sint-Janslyceum en vervolgde met studie in Tilburg waar ze bachelor Econometrie behaalde en 2 Masters in Business Analytics en Operations Research & Econometrics and Mathematical Economics (cum laude).

Sindsdien werkt ze als Consultant Actuariaat bij PriceWaterhouseCoopers.
Naast deze zakelijke carrière krijgen de piano, de pianolessen, de pianostudie en het luisteren naar uitvoeringen een belangrijke plaats in haar leven.

 

 

Vicky

Yu-Ping Vicky Juo werd geboren in Yunlin, Taiwan.

Ze studeerde aan de Sacred Hearts High School en trad op als solist met het Sacred Hearts Orchestra in Taiwan.

In 2014 verhuisde Vicky naar Nederland en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam: Bachelor 2018.

Daarna volgde Master of Music in piano en haar tweede Master of Repetitorship-programma bij Frank van de Laar.
Vicky is een ervaren musicus en won vele prijzen op concoursen voor piano solo en kamermuziek.

Eerste prijzen op de National Student Music Competition van Yunlin (Taiwan), Beethovenprijs van de Young Pianist Foundation Competition, 2e prijs Odin International Music Competition, 1e prijs International Moscow Music Competition en 2e prijs France Music Competition in 2021.

Vicky geeft concerten door heel Nederland en op festivals in Europa zoals Holland Music Session (Nederland), MusicAlp (Frankrijk) en Cours International de Blonay (Zwitserland).
Verder volgde ze masterclasses bij vele beroemde masters.